Miras hukuku, gayrimenkul hukuku, kira hukuku ve daha birçok alanda hizmet vermekte olan İstanbul Gayrimenkul Hukuk Merkezi olarak Kentsel Dönüşüm Hukuku alanında da etkin bir şekilde hizmet vermekteyiz.

Kentsel Dönüşüm Hukuku, gayrimenkul hukuku ile ilişkili olmakla beraber avukatlarımızın uzmanlaşmış olduğu ve yoğun olarak faaliyet gösterdiğimiz alanlardan biridir. Kentsel dönüşüm konusunun fazlasıyla gündemde olduğu İstanbul başta olmak üzere yurt içinde uzman avukatlarımız ile müvekkillerimize destek olmaktayız.

İçindekiler

Kentsel Dönüşüm Nedir?

Kentsel dönüşüm; eskimiş, dayanıksız, yaşanabilir olmayan, plansız yapılaşmanın önüne geçilmesi ve sağlam temellere dayanan güvenilir yapılar inşa etme çalışmalarıdır. Kentsel dönüşümün asıl amacı güvenli ve dayanıklı yapılar inşa etmek, çevresel verimliliği arttırarak ilerlemek, düzenli ve planlı şehirleşme, sosyal şehirler ve ekonominin gelişmesidir.

Türkiye deprem ülkesi olduğundan ve yaşanan depremlerin üzücü acı sonuçlara sebep olması yeni çözümler üretmeye ve depremlerin istenmeyen sonuçlarının önüne geçilmesi amaçlanmıştır.

kentsel donusum avukati KENTSEL DÖNÜŞÜM AVUKATIÜlkemizde meydana gelen ve birçok ili, birçok insanı etkileyen ayrıca etkilerinin devam ettiği 6 Şubat depremi göz önünde bulundurulduğunda önlem almanın hayati önem taşıdığı görülmektedir. Maalesef ki böyle üzücü ve derinden etkileyen depremlerden sonra önlem almak akıllara gelmektedir.

Oysaki deprem olmadan önce önlem alınırsa depremin yıkıcı etkisi azaltılabilir. 2012 yılında 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun yürürlüğe girerek depremlere önlem almak amacıyla kentsel dönüşüme adımlar atılmaya başlanmıştır.

Tabii hala kentsel dönüşüme olumlu bakmayan insanlar da ne yazık ki mevcut ancak bu olumsuz bakış açısı genellikle insanların sahip oldukları haklarını bilmemekten kaynaklanmaktadır. İnsanlar evlerinin yeniden inşa edilmesi sürecinde evsiz kalma ve ev kirası ödeme korkusu ile kentsel dönüşüme olumsuz bakmaktadırlar. Ancak devlet kentsel dönüşüm sürecinde vatandaşların yanında olmaktadır.

Kentsel Dönüşüm Hukuku

Kentsel dönüşüm hukuku taşınmazı ilgilendirir. Bu sebeple; mülkiyet hakları ve mülkiyet hukuku, kamulaştırma hukuku, imar hukuku gibi alanlarla ilişkili olan eskimiş güvenli olmayan taşınmazların kentsel dönüşüm kapsamında yenilenmesine ilişkin düzenlemeler içeren ve uyuşmazlıklara çözmede dikkate alınan hukuk dalıdır.

Kentsel dönüşüm; apartmanları, çok bloklu siteleri de kapsamaktadır bu sebeple her mülkiyet hakkı sahibinin onayının alınması gibi karmaşık ve zor bir süreçtir. Bu sebeple kentsel dönüşüm hukuku da uzmanlık gerektiren zor bir alandır. Alanında uzman, deneyimli avukatlar ile çalışılması hak kaybının önüne geçilmesini sağlamaktadır.

Kentsel Dönüşüm Avukatı

Kentsel dönüşüm avukatı; hukukun en zor ve en karmaşık alanlarından biri olan kentsel dönüşüm hukuku konusunda uzman olan ve bu konuda pratikte birçok konuya şahit olan uzmanlığını pratikte de gösteren avukattır. Kentsel dönüşüm avukatları hukuki bilgi konusunda yeterlilik sağlamaları gerektiği gibi uyuşmazlıkların çözümü ve insanlara haklarını anlatma konusunda rehber olma özelliklerine de sahip olmaları gerekmektedir.

Kentsel dönüşüm avukatı kentsel dönüşüm konusunda anlaşma sağlayamayan apartman sakinlerinin dava yolu ile sorunlarının çözüme kavuşturulması konusunda taraflara hizmet vermektedir. Yalnızca uyuşmazlıklarda değil anlaşmalarda ve kentsel dönüşümün tüm sürecinde müvekkillerine destek olur.

İstanbul Gayrimenkul Hukuk Merkezi olarak kentsel dönüşüm konusunda uzmanlaşmış olan avukat kadromuz ile müvekkillerimizin her daim yanında olup müvekkillerimize hizmet vermekteyiz.

Kentsel Dönüşüm Avukatı Ne Yapar?

Kentsel dönüşümün başlayabilmesi için dönüşüme girecek olan apartmanda bulunan malikler tarafından ortak karar protokolü imzalanarak herkesin onayı alınmalıdır. Kentsel dönüşüm avukatları da burada ortak karar protokolünün imzalanması ve protokolün oluşturulması, uyuşmazlıkların çözümü, apartmanın yeniden inşası ve güçlendirilmesi konularında müvekkillerine hukuki destek verip müvekkillerine haklarını anlatarak daha doğru ve hak kaybının olmadığı bir süreç geçirilmesini sağlamaktadır. 

Kentsel dönüşüm avukatları kentsel dönüşüm konusunda apartmanın toplantılarına katılabilir, müteahhit tarafın avukatı olabilir müvekkilini her aşamada temsil edebilir ve böylece müvekkilinin haklarını koruyabilir.

İstanbul’da Kentsel Dönüşüm

Ülkemizin ne yazık ki deprem ülkesi olduğunu hepimiz biliyoruz. Ayrıca İstanbul’da olması mümkün görülen büyük şiddetli deprem uyarıları artmıştır. Depremden en az hasarla kurtulmak için yapılması gerekenlerin en önemlisi dayanıklı yapılar inşa etmektir. İstanbul’da yapıların yaşının büyük olması, deprem yönetmeliğine uygun olmaması düşünüldüğünde kentsel dönüşüm İstanbul için büyük önem arz etmektedir.

İstanbul’da Kentsel Dönüşüm Hizmeti Veriyor Musunuz?

İstanbul Gayrimenkul Hukuk Merkezi olarak İstanbul başta olmak üzere yurt içi tüm şehirlerimizde kentsel dönüşüme ilişkin danışmanlıklar ve hizmet vermekteyiz. Kentsel dönüşüm hukuku alanında uzman olan avukatlarımız ile İstanbul’da müvekkillerimize destek olmaktan mutluluk duymaktayız.

İstanbul İçin Kentsel Dönüşüm Avukatlığı Altında Verdiğimiz Hizmetler

İstanbul Gayrimenkul Hukuk Merkezi olarak İstanbul’da müvekkillerimizin kentsel dönüşüm konusunda tüm sorunlarında yanlarında olmaktayız. Müteahhitlere, inşaat firmalarına, yapı maliklerine ve diğer tüm müvekkillerimize kentsel dönüşüm konusunda gerek sözleşmeler hazırlama gerek dava takipleri gerek başvurular konusunda danışmanlık ve avukatlık hizmeti vermekteyiz.

Bu hizmetleri genel olarak saymak gerekirse;

  • Riskli yapı kararlarına itiraz
  • Riskli alan kararlarına itiraz
  • Riskli yapı kararlarına karşı dava sürecini yürütmek,
  • Riskli alan kararlarına karşı dava sürecini yönetmek,
  • İnşaat firmaları ile yapılan müzakerelere katılmak,
  • Yıkım firmaları ile yapılan müzakerelere iştirake etmek,
  • Hukuki sürecin yürütülmesine ilişkin kat maliklerini bilgilendirmek, hukuki mütalaa sunmak,
  • Kentsel dönüşüm mevzuatı uyarınca görülecek süreci halletmek ve yol haritası hazırlamak,
  • Kat maliklerinin aralarında bir uzlaşıya varmasına aracılık etmek,
  • Yeni inşa edilecek gayrimenkulün finansman sürecinde hukuki danışmanlık yapmak,
  • İnşaat firmaları ve yatırım şirketleri ile yapılacak inşaat sözleşmesi, gelir paylaşımlı inşaat sözleşmesi ve kat karşılığı inşaat sözleşmelerini düzenlemek,
  • Yeni inşa edilen gayrimenkulün kat irtifakı ve kat mülkiyetine geçiş süreçlerini planlamak,
  • Yeni inşa edilen gayrimenkul için yönetim planını hazırlamak,
  • Yeni inşa edilen gayrimenkuldeki bağımsız bölümlerin satışına aracılık etmek,
  • İmar planlarının değişmesi durumlarında sözleşmeleri revize etmek,
  • Kat malikleri arasındaki bağımsız bölüm dağılımında hukuki destek sağlamak,
  • Yapılacak inşaatın gerekli izinleri alma konusunda hukuki danışmanlık sağlamak,
  • İhtiyaç duyulması halinde iskan alınması için gerekli hukuki desteği sağlamak,
  • Tarafların sözleşmelere ve hukuka uygun davranıp davranmadığına ilişin süreç takibi gerçekleştirmek,
  •  Kira ve taşınma yardımına ilişkin gerekli hukuki takipleri sağlamak,
  • Tapuları incelemek ve durum değerlendirmesi yapmak,
  • Sözleşmeye aykırılıkların tespiti halinde muhataplara ihtar çekmek,
  • Sözleşme’ye aykırılıklar halinde muhataplara karşı yasal prosedür başlatmak,
  • Site denetim firmalarıyla olan ilişkilerde hukuki danışmanlık sağlamak,
  • Anahtar teslim, kaba inşaat teslim gibi sürelere uyulması için gerekli hukuki ihtarları çekmek, gerekmesi halinde yasal takip başlatmak,
  • Süreç içerisinde hem daire sahiplerine hem inşaat firmasına hem de bina / site yönetimine yazılı ve sözlü danışmanlık yapmak

İmar Planına Aykırı Bina Yapılabilir mi?

İmar planına, yönetmeliklere aykırı olarak yapılan binalar/yapılar tespit edildiğinde hakkında yıkım kararı veya malike para cezası verilmektedir. Güvenliksiz, sağlam olmayan, deprem yönetmeliğine uygun olarak yapılmayan ruhsatsız kaçak yapılar hakkında yıkım kararı verilmektedir. Böylece düzenli yapılaşmaya aykırı olan idarece izin alınmaksızın habersiz yapılan bu yapılar yıkılabilmektedir. Sonuç olarak imar planına aykırı bina yapımına izin verilmemektedir tespiti halinde yıkım veya para cezası verilmektedir.

Kentsel Dönüşüme Hangi Mahkeme Bakar?

Kentsel dönüşüm konusunda riskli yapıların tespit edilmesine yönelik kararlarının hatalı olduğunu düşünen malikler tarafından kararın iptali için açılacak davada görevli ve yetkili mahkeme taşınmazın bulunduğu yer İdare Mahkemesidir. Ancak taraflar arasındaki bazı uyuşmazlıklarda asliye hukuk mahkemeleri de görevlidir.

Ortak Karar Protokolü Nedir?

Ortak Karar Protokolü; kentsel dönüşüme girecek olan apartman malikleri tarafından onaylanan ve maliklerin sahip oldukları arsa paylarının çoğunluğunca hazırlanan ve onaylanan protokoldür. Ortak karar protokolünde maliklerin hakları, paylaşım biçimi ve kentsel dönüşüme dair tüm detaylar yer alır. Tapu bilgilerinde riskli yapı olarak belirtilen yapıların kentsel dönüşüme girmesi amacıyla ortak karar protokolü hazırlayan ve imzalayan malikler bu protokol ve ekleri ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne başvuru yaparlar.

Bu protokolü hazırlamak ve düzenlemek Bakanlıkça zorunlu görülmemiştir. Ancak maliklerin yıkım sonrası süreç ve sonradan itiraz edecekleri herhangi bir konuda önceden onayının alınması amacıyla önemlidir. Başvurudan gelen olumlu sonuç neticesinde ve her hâlükârda riskli yapının kesinleşmesi ile yıkıma geçilmesi ve kentsel dönüşüm başlamış olacaktır.

Kentsel Dönüşüm Süreci Nasıl İşler?

Kentsel dönüşüm için öncelikle malikler tarafından kentsel dönüşüme girilmesi ile alakalı karar vermeleri gerekmektedir. Kentsel dönüşüm başvurusu için kentsel dönüşüme girecek olan taşınmazın malikleri tarafından kendi aralarındaki uyuşmazlıkların çözümü ve sonradan ortaya çıkabilecek anlaşmazlıkların çözümü amacıyla ortak karar protokolü hazırlanıp imzalanır. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne kentsel dönüşüm için başvuru yapılır.

Kentsel dönüşüme konu olan taşınmazın incelenerek riskli yapı olup olmadığının kararı çıkar. Riskli yapı kararı çıkmadan da malikler tarafından ortak karar protokolü hazırlanıp imzalanabilir böylece riskli yapı kararı çıkana kadarki süreçte bu protokol imzalanarak sürecin daha hızlı ilerlemesi sağlanır.

Riskli Yapı Nedir?

Riskli yapı; yapının sağlamlığı, güvenilirliği, depreme karşı direnci, kesik kolunun varlığı, miadını doldurmuş yapı, yıkılma ve ağır hasar durumlarına göre uzmanlarca tespiti yapılan yapılardır. Kentsel dönüşüme girebilecek olan yapılar riskli yapılardır.

Kentsel Dönüşüm Riskli Yapı Tespit Raporuna İtiraz Nasıl Yapılır?

Riskli yapının uzmanlar tarafından tespit edilmesi ve raporlanması sonucunda yapının bağlı olduğu tapu müdürlüğü tarafından ilgili yapıya riskli olduğuna ilişkin şerh koyulmaktadır. Tapuya şerh ve maliklere tebliğ edilmesi üzerine malikler ve hak sahipleri tarafından 15 günlük itiraz süresi mevcuttur.

Bu sürede itiraz dilekçesi yazılarak riskli olarak tespit edilmiş yapının bulunduğu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüğüne veya bakanlıkça yetki verilen idareye verilir. Ayrıca riskli yapının yıkım kararına karşı idareye iptal davası açılabilmektedir.

Kentsel Dönüşüm Kararı Ne Kadar Sürer?

Kentsel dönüşüm kararının ne kadar sürede çıkacağı kesin olarak belirtilememektedir. Bu kararın çıkma süresi kentsel dönüşüm başvurularının yoğunluğu, yapının riskli olup olmadığının tespiti gibi sebeplere bağlı olarak değişmektedir. Karar çıktıktan sonra ise Bakanlıkça yapı sakinlerine tahliye etmeleri için süre verilir. Tek seferlik olarak 90 gün verilen süreden sonra yıkım başlayacaktır.

Riskli Yapının Yıktırılmasına İzin Verilmezse Ne Olur?

Yapının riskli yapı olduğunun kesinleşmesinden itibaren Bakanlıkça maliklere ve bina sakinlerine en fazla 90 gün olmak üzere süre verilir. Bu süreden sonra yapı yıktırılmaz ve boşaltılmaz ise Bakanlık, yapının temel ihtiyaçları olan; elektrik, su, doğalgaz bağlantılarını kestirir ve tüm masraflar maliklere yükletilir.

İstanbul İçin Kentsel Dönüşüm Avukatlığı Altında Verdiğimiz Hizmetler

Kentsel dönüşüm avukatının görev ve sorumlulukları; kentsel dönüşüme girecek olan yapının durumunun ön değerlendirmesi, riskli yapı tespiti sürecinin ilerlemesinde danışmanlık vermek, kentsel dönüşüme karşı çıkan maliklerin takibi ve hukuki sürecin yönetimi, müteahhit/inşaat şirketi ve malikler arasında yapılan toplantılara katılarak yol gösterme, kat karşılığı inşaat sözleşmeleri gibi sözleşmelerde danışmanlık hizmeti vermek, apartman yönetimi/malikler ve yüklenici şirketin kentsel dönüşüm süreci boyunca her türlü sorularında destek olmak, bilgilendirmek ve rehberlik etmektir, hak kayıplarının önüne geçmektir. İstanbul Gayrimenkul Hukuk Merkezi olarak kentsel dönüşüm hukuku alanında her aşamada müvekkillerimize destek olmaktayız.

Hangi Durumlarda Kentsel Dönüşüm Avukatına İhtiyaç Duyulur?

Kentsel dönüşüm konusunda herhangi bir uyuşmazlık, başvurular, sözleşmelerin yapılması ve imza süresi, taşınmazı tahliye etmeyen kiracının/malikin tahliyesi, tarafların haklarını bilmeleri gibi birçok konuda hak kaybına uğramamak adına kentsel dönüşüm avukatına ihtiyaç duyulmaktadır.

Kentsel Dönüşüm İçin Avukat Tutmak Gerekli Mi?

Kentsel dönüşüm avukatı; kentsel dönüşüm konusunda müvekkillerine hukuki bilgi sağlamak ve sorunlarını çözüme kavuşturmak amacıyla hizmet etmektedir. Kentsel dönüşüm avukatlarından destek alınması olası hak kaybının önüne geçilmesinde ve sürecin hızlı bir şekilde ilerlemesi açısından çok önemlidir. Kentsel dönüşüm hukuku karmaşık, zor ve çok önemlidir bu sebeple bilen biri olarak avukatlardan destek alınması daha sağlıklı olmaktadır.

Ülkemizin deprem ülkesi olduğu biliyorduk ancak maalesef bunu acı bir şekilde daha da öğrenmiş olduk. Depremler sonucu zararların önlenebilmesi adına herkesin önlem alması gerekmektedir ve bu önlemlerden en temeli de sağlam, dayanıklı yapılar inşa etmektir. Burada kentsel dönüşümün önemini daha çok anlıyoruz.

Şahsınız, aileniz, sevdikleriniz ve ülkemiz adına kentsel dönüşüme karşı çıkmamalısınız, çıkmamalıyız. Kentsel dönüşüm sürecinin en sağlıklı bir şekilde ilerlemesi için gerek müteahhitler gerekse de malikler için kentsel dönüşüm avukatı önem arz etmektedir.

Kentsel Dönüşüm Sürecinde Müvekkil Tarafından Yetkilendirilmiş Avukatın Sürece Ne Gibi Katkıları Olur?

Kentsel dönüşüm sürecinde yetkilendirilmiş avukatlar, süreç boyunca müvekkillerinin haklarını korumaktadırlar. Kentsel dönüşüm avukatları; müvekkili yerine veya müvekkili ile beraber kentsel dönüşüm süreci boyunca ve sonrasında da kentsel dönüşüm ile ilgili olan tüm toplantılara katılma, sözleşmeleri inceleme, itiraz varsa itirazları yapma, dava süreçlerini takip etme, tescil ve diğer tüm konularda müvekkiline danışmanlık ve avukatlık hizmeti sunmaktadırlar. Müvekkillerinin hak kaybına uğramaması için yapılması gereken her şeyi yapar, müvekkillerini bilgilendirirler.

Kentsel Dönüşümde Kamulaştırmanın İptali Davası

Kentsel dönüşüm fikrini onaylanan malikler tarafından yapılan başvuru sonucunda yapının kentsel dönüşüme girmesi kararlaştırılabilir. Yapının riskli yapı tespit raporuna itiraz etmek isteyen malik/malikler tarafından riskli yapı raporunun tebliğinden itibaren 15 gün içerisinde İl Müdürlüğüne rapora itiraz dilekçesi sunabilirler.

Rapora itirazın reddedilmesi durumunda ise 30 gün içerisinde idare mahkemesine iptal davası açılmaktadır. Bu dava sonucunda yıkım kararı durdurulabilmektedir.

Kentsel Dönüşümde Acele Kamulaştırma Avukatı

Kentsel dönüşüm sürecinde idarece veya başka makamlar tarafından acele kamulaştırma işlemi yapılabilmektedir. Bu durumlarda kentsel dönüşüm avukatı, taşınmazın bulunduğu yer İdare Mahkemesine açacağı iptal davası ile kamulaştırmanın iptalini talep etmektedir. Ancak acele kamulaştırma kararının Cumhurbaşkanı tarafından alınması durumunda görevli mahkeme Danıştaydır. Kentsel dönüşüm avukatı dava sürecini takip eder ve müvekkilinin hak kaybına uğramaması amacıyla titizlikle çalışır.

Kentsel Dönüşümde Taşınmazın Ücret Tespiti Nasıl Yapılır? Ücrete Nasıl İtiraz Edilir?

Kentsel dönüşüme girecek olan riskli yapının yeniden inşası için anlaşılan firma/müteahhit tarafından hazırlanan projenin nasıl olduğu, pay sahipliği gibi etkenler ücretin tespitinde önemlidir. Kıymet takdir komisyonları tarafından veya bu konuda faaliyet gösteren firmalar ile tespit edilir.

Projelere göre ücretler değişmektedir. Ücret konusunda kentsel dönüşüme giren yapıda 2/3 olumlu çoğunluk sağlandıktan sonra bir adaletsizlik olduğunu düşünen azınlık maliklere 2 haftalık süre verilir ve bu süre içerisinde satış işleminden sorumlu olan Belediyeye karşı İdare Mahkemesinde iptal davası açılmalıdır.

Kentsel Dönüşümde Konut Sahibine Yapılan Yardımlar

Kentsel dönüşüm süresince kentsel dönüşüme girecek olan konut malikine devlet tarafından maddi yardımlar yapılmaktadır. Bu yardımlar ile kentsel dönüşüm boyunca maliklerin ve kiracıların mağdur olmamaları amaçlanmaktadır. Bu yardım kira bedeli yardımı olabildiği gibi yeni çıkarılan yardım kampanyaları da olabilir. Örneğin dönüşüme giren evlerin yarısının devlet tarafından karşılanacağı açıklanmıştır. Kira bedeli Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 2023 yılı için İstanbul’da 5250 TL kira desteği 10500 TL taşınma yardımı yapılacağı açıklanmıştır.

Kentsel Dönüşümde Kiracının Hakları Nelerdir?

Kentsel dönüşüm kapsamında kentsel dönüşüme girecek olan konutta ikamet eden kiracının mağdur olmaması için devlet tarafından maddi yardım yapılmaktadır. Kentsel dönüşüme girecek olan riskli yapıda en az bir senedir ikamet eden kiracıya iki aylık kira yardımı yapılmaktadır.

Kiracının Riskli Yapıyı Tahliye Etmemesi Halinde Ne Yapabilirim?

Kentsel dönüşüm kapsamında yıkılıp yeniden inşa edilecek olan yapının malik veya kiracı tarafından Bakanlıkça belirlenmiş olan sürede tahliye edilmesi gerekmektedir. Malik veya kiracının taşkınlık çıkarması, tahliye kararına uymaması gibi durumlarla karşılaşılabilmektedir. Bu hallerde tahliye edilmeyen evler/işyerleri zorla tahliye edilmektedir. Tüm bu tahliye işlemleri Bakanlık tarafından kolluk kuvvetleri aracılığı ile yapılabilmektedir.

Kentsel Dönüşüm Davaları

Kentsel dönüşüm davaları, kentsel dönüşümden kaynaklanan uyuşmazlıklar ve anlaşmazlıklarda ortaya çıkabilmektedir. Kentsel dönüşümden kaynaklanan davalar denilince akla ilk olarak kamulaştırmanın iptali davası ve riskli yapı itirazı gelmektedir. Bunların haricinde de taraflar arasında yapılan sözleşmelerden kaynaklanan uyuşmazlıkların çözümü amacıyla açılan davalar, hak sahipleri tarafından yıkım kararının iptali davası ve daha birçok dava açılabilmektedir.

 Kentsel Dönüşüm Hukuku İşlerinde Ne Kadar Masraf Çıkar?

Kentsel dönüşüm hukuku işlemlerinde işlemin karmaşıklığına işlemin ne olduğuna, yıkım masrafına vb. bağlı olarak masraflar değişmektedir. Her konuya ve işleme ilişkin farklı masraflar olabilmektedir bu sebeple bir ücret söylemek doğru olmamaktadır. Detaylı bilgi için bize ulaşabilirsiniz.

Kentsel Dönüşüm Avukatı Ücretleri

Kentsel dönüşüm avukatının ücreti konusunda kesin bir ücret belirtmek mümkün değildir. Neticede kentsel dönüşüm konusu çok karmaşık ve detaylı bir konudur. Müvekkilin ihtiyacı olan işleme ve destek almak istediği konuya göre değişmektedir. Bazı müvekkiller ortak karar protokolü hazırlanması aşamasında destek isteyebileceği gibi bazı müvekkiller de yalnızca imza aşamasında destek almak isteyebilir. Veya müteahhit farklı bir konuda danışabilir. Bu durumda ücret tarifesi farklı olmaktadır. Detaylı bilgi için bizi arayabilirsiniz.

Ankara Kentsel Dönüşüm Avukatı Bedel Tespiti Davası

İstanbul Gayrimenkul Hukuk Merkezi olarak İstanbul merkezi çalışmakta olsak da yurt içi yurt dışı tüm müvekkillerimize danışmanlık ve avukatlık hizmeti vermekteyiz. Ankara kentsel dönüşüm avukatı olarak da bedel tespit davalarında müvekkillerimizin her konuda yanında olmaktayız.

Kentsel dönüşümde kamulaştırma işlemlerine karşı maliklerin itirazları sonucu idare tarafından taşınmazın bulunduğu yer Asliye Hukuk Mahkemesinde taşınmazın tescili ve bedel tespiti davası açılabilmektedir. Ankara kentsel dönüşüm avukatı olarak malik ve idare arasında görülen bu davada Müvekkillerimizin yanında olarak danışmanlık ve avukatlık hizmeti sağlamaktayız.

Kentsel Dönüşüm Avukatı Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Kentsel dönüşüm avukatı seçerken en çok dikkat edilmesi gereken husus avukatın bu konuda uzman olup olmadığıdır. Hukuk adeta engin bir deniz ve bu denizde her şeye hâkim olmak her konuda uzman olmak çok mümkün değildir. En doğru sonucu almak ve ortaya çıkabilecek hak kaybını en aza indirgemek için hangi alan olursa olsun o alanda uzman olan avukat ile çalışılması gerektiği gibi kentsel dönüşüm konusunda da kentsel dönüşüm alanında uzman olan avukatlardan destek almak daha sağlıklı olacaktır.

Bu sebeple avukat seçerken uzmanlığa, avukatın bu konudaki bilgilerini pratiğe dökmüş olmasına yani ne kadar dava görmüş olmasına bu konuda ne kadar sözleşme yapmış olmasına ve daha birçok şeye dikkat edilmesi gerekmektedir. İstanbul Gayrimenkul Hukuk Merkezi olarak kentsel dönüşüm hukuku alanında uzman avukat kadromuz ile İstanbul’un ve Türkiye’nin kentsel dönüşüm avukatları olarak hizmet vermekteyiz.

En İyi Kentsel Dönüşüm Avukatı Nasıl Bulunur?

En iyi kentsel dönüşüm avukatından kastedilen aslında alanında uzmanlaşmış olan avukattır. Kentsel dönüşüm alanında yeterli bilgi birikimine sahip, kentsel dönüşüm konusunda birçok danışmanlık vermiş olan avukatları diyebiliriz.